Μανιταρόσουπα

    Υλικά :

    300 γρ. μανιτάρια Agaricus 

    50 γρ. κρεμμύδι brunoise

    20 ml κονιάκ

    30 γρ. βούτυρο

    50 γρ. αλεύρι

    1200 ml νερό

     60 ml κρεμά γάλακτος

    Αλατοπίπερο  

    Εκτέλεση :

    1.   Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε  σε λεπτές φέτες (emincer. )

    2.   Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μετρία φωτιά και τα αφήνουμε να μαραθούν.

    3.   Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι και κάνουμε roux.

    4.   Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα που έχουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν και αυτά.

    5.   Φλαμπάρουμε με κονιάκ.

    6.   Προσθέτουμε το νερό και το αλατοπίπερο, τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.

    7.   Περνάμε την σούπα μας από το σινουά και τα στερεά (μανιτάρια, κρεμμύδι) τα βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.

    8.   Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια μέσα στον ζωμό τους και τα βάζουμε να βράσουν.

    9.   Δένουμε με το roux, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα και είναι έτοιμο.

    10.  Σερβίρουμε και γαρνίρουμε. 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική